De ce sa fii content writer in Romania?


De ce sa fii content writer in Romania?

Una dintre cele mai noi “meserii” de pe piata romaneasca este cea de content writer sau creator de continut.  Aceasta meserie vine cu numeroase beneficii, mai ales in conditiile in care mediul online se bucura de o dezvoltare din ce in ce mai aparte si cu tendinte in crestere din punct de vedere al numarului de accesari zilnice.

Asadar, foarte multe companii sunt in prezent in cautarea de astfel de creatori de continut. Dar se merita sa fii un content writer in Romania? Vezi iBox pentru Content Writeri si care sunt beneficiile pe care le ofera afacerii tale.

Meseria de content writer vine atat cu beneficii, cat si cu dezavantaje.

De pilda, poate fi o activitate temporara sau una permanenta. Poti opta sa lucrez ca persoana independenta sau ca persoana autorizata, prin deschiderea unui PFA sau a unui SRL, astfel incat sa devina si o meserie cu formalitati egale.

In cazul in care alegi sa-ti legalizezi profesia beneficiezi de asemenea si de beneficii, si de avantaje. De altfel, va trebui sa platesti taxe ca orice alt angajat, insa la polul opus vei lucra legal, vei acumula vechime si vei putea beneficia in cele din urma de pensie si de toate beneficiile pe care le ofera statul oricarui angajat.

Daca alegi sa actionezi ca persoana independenta fara documente, poti fi tras la raspundere daca veniturile obtinute sunt cu mult peste limita legala si daca acestea nu sunt declarate si impozitate.  De altfel, poti obtine venituri mai mari sau mai mici, in functie de timpul pe care il aloci si de proiectele pe care le obtii. Castiga bani cu Ibox - platforma digitala care te pune in legatura cu publisheri si influenceri, marketeri, agentii seo si content writeri.

Unul dintre cele mai mari avantaje in a fi content writer in Romania este pentru confortul care ti-l ofera. Poti lucra independent chiar de la tine acasa, din confortul casei proprii, fara a-ti impune nimeni un program anume, cand si cat sa lucrezi. De altfel, iti poti selecta proiectele pe care doresti sa le realizezi. Bineintes, majoritatea proiectelor de durata vor veni si cu beneficii financiare reduse, insa e necesar sa gandesti pe termen lung daca-ti doresti sa ai venituri mai ridicate si sa accepti si unele compromisuri. Cu toate acestea, intr-o perioada productiva chiar si cu proiecte platite mai slab, poti avea venituri mai ridicate fata de alte meserii, cu efort minim.

De altfel, poti practica aceasta meserie oricand si sa-ti stabilesti tu insuti daca ai nevoie si daca vrei sa beneficiezi de pauza. Lucrezi comod din fata calculatorului tau, lucru care de altfel ar putea fi si un dezavantaj, pentru ca influenteaza sedentarismul, reduce eforturile fizice benefice asupra sanatatii, comunicarea si apartenenta la un grup etc.

Iti place sa scrii, esti de ceva vreme content writer sau vrei sa te dezvolti in aceasta directie, insa nu stii unde poti gasi proiecte viabile? Inregistreaza-te gratuit pe ibox.ro, platforma care te pune in legatura cu firmele ce cauta chiar acum scriitori de continut pentru articolele pe care vor sa le promoveze pe diferite publicatii. Tu stabilesti pretul si despre ce vrei sau nu vrei sa scrii. Descopera ibox si faci bani usor, de acasa.