20 de avantaje SEO pentru afacerea ta


20 de avantaje SEO pentru afacerea ta

In prezent, tot mai multe afaceri online inteleg cat este de important sa investeasca in optimizarea seo. Unii aleg varianta clasica a agentiilor seo, iar altii cauta noi solutii prin care pot plati mai putin pentru servicii seo eficiente. 

Ibox ofera un raspuns pentru afacerile care vor sa faca optimizare seo fara a apela la servicii seo scumpe. Procedura de interactiune cu publisheri si content writeri pentru difuzare continut si creare backlinkuri puternice, pare sa fie acum cea mai buna varianta pentru o afacere online care doreste sa ramana in atentia publicului sau tinta. 

Iata in continuare cele mai importante avantaje pe care optimizarea seo le poate aduce unei afaceri. 

Cei care cauta produsele/ serviciile pe care le oferiti ajung la repede pe site-ul dumneavoastra

Exista milioane de utilizatori online, iar 93 % din activitatile online pornesc de pe un motor de cautare. In fiecare secunda 40 000 de useri interogheaza motoarele de cautare cu privire la anumite chestiuni. Sunt circa 3.5 miliarde de cautati pe zi, in toata lumea. Este enorm. Aceste statistici dovedesc care este puterea seo. Chiar acum sunt zeci de oameni care cauta pe internet o afacere ca a dumneavoastra. De aceea, unul din cele mai importante avantaje ale optimizarii seo este ca potentiatii dumneavoastra clienti folosesc motoarele de cautare zilnic, in fiecare moment. 

SEO va aduce trafic pe site

Traficul pe care il obtineti pe site din optimizarea seo este cel mai bun. Asta pentru ca utilizatorii cauta exact produsele si serviciile pe care le oferiti. Practic, prin seo puteti creste traficul pe site. Nu trebuie sa cheltuiti bani pe reclame incercand sa convingeti utilizatorii sa cumpere de la dumneavoastra, ci va optimizati site-uri pentru ca cei care va cauta, sa va gaseasca mai usor. Traficul care provine din seo este deja interesat de produsele si serviciile pe care le oferiti si exista o posibilitate mai mare ca acesti utilizatori sa bifeze conversii. 

De aceea, industria SEO din intreaga lume este atat de valoroasa si inseamna peste 65 miliarde de dolari. 

SEO are o putere mai mare de a creste vanzarile

SEO a facut furori in ultimii ani si inca este peval. Daca oferiti produse si servicii de calitate, atunci aveti sanse foarte mari de a va creste vanzarile si profiturile prin optimizarea seo. Pentru aceasta, investiti intr-o strategie buna de seo, dar nu neaparat printr-o firma de seo. Ibox va ajuta sa faceti seo, la un pret mult mai mic fata de tariful pe care vi l-ar percepe lunar o agentie seo. Va pune in contact cu publisheri si content writeri care pot crea si difuza in mod coerent continut pretios pentru afacerea dumneavoastra. 

Continutul este purtatorul SEO, iar cele doua componente sunt interdependente. De aceea, o strategie de optimizare seo, care are in centru focusul pe continut, are cele mai mari sanse de reusita. Iar ibox este locatia perfecta pentru a face acest lucru. 

Optimizarea SEO va promoveaza site-ul non-stop

Un alt avantaj important SEO este faptul ca functioneaza fara intrerupere. Daca ati reusit sa obtineti o pozitie buna in Google, atunci aceasta se poate mentine acolo (cu conditia sa continuati sa optimizati). Dar, ce este interesant, este ca prin seo aveti trafic pe site la orice ora din zi si din noapte. Practic, un site care este bine optimizat din punct de vedere seo, se bucura de vizibilitate maxima in orice secunda, nu doar x ore pe zi. 

SEO functioneaza in directia construirii increderii

De ce? Simplu. Pentru ca utilizatorii au incredere in motoarele de cautare - si mai ales in google. Acest lucru este dovedit in fiecare zi, datorita numarului imens de interogari. Daca veti reusi sa va plasati afacerea in primele rezultate din Google pe o anumita nisa, atunci publicul dumneavoastra tinta va investi si mai multa incredere in dumneavoastra. De aceea, spunem ca SEO este sinonim cu cresterea credibilitatii din partea publicului tinta. 

Prin SEO, va puteti educa si informa mai usor clientii

Clientii si potentialii dumneavoastra clienti folosesc motoarele de cautare pentru research; pentru a gasi raspuns la anumite probleme si situatii. Mai departe, utilizatorii folosesc aceste concluzii pe care le trag in urma interactionarii cu continutul dumneavoastra, pentru a lua anumite decizii in cauza, referitor la anumite optiuni pe care le au. Din acest punct de vedere, SEO este un instrument informativ si educativ foarte puternic. Acest lucru creaza indirect incredere in brand si, ce e foarte important, il ajuta pe utilizator sa actioneze in cunostinta de cauza. 

Legat de acest beneficiu al optimizarii SEO, este important sa observam cat de utile si accesate pot fi advertorialele seo, pe care le publicati pe diferite site-uri terte, cu scopul de a construi backlinkuri. 

SEO este un tool mai ieftin decat publicitatea platita

Si daca pana de curand singura optiune de a face SEO pe bune era cu ajutorul unei firme de seo, acum aveti la dispozitie o platforma ca ibox, care va ajuta sa faceti seo inhouse, sa colaborati cu content writeri si publisheri. Preturile sunt mult mai accesibile decat daca ati lucra cu o agentie seo, iar de diferenta de bani puteti avea in vedere publicarea a inca 10 advertoriale in plus, pentru backlinkuri care aduc trafic si sporesc vizibilitatea in motoarele de cautare. 

Dupa ce veti reusi sa va stabiliti o pozitie buna in Google, veti incepe sa vedeti cum cresc conversiile si traficul pe site. 

SEO este cel mai inteligent instrument de marketing in care puteti investi

Asta pentru SEO aduce o multime de avantaje. Cu siguranta este cea mai desteapta metoda de investitie in marketing. Produce rezultate pe termen lung, intr-un mo sustinut. Aceste rezultate genereaza trafic, atrag clienti si impulsioneaza vanzarile. Nu e nevoie de publicitate, pentru ca in fiecare moment, exista utilizatori care cauta o afacere, produse sau servicii ca cele pe care le oferiti. 

SEO creste brand awareness-ul 

SEO este un instrument complex, cu mai multe componente, insa el sporeste brand awareness-ul pe mai multe planuri. Cu ajutorul advertorialelor seo, articolelor de blog, comunicatelor de presa si altor forma de continut difuzat, publicul tinta intra in contact cu brandul dumneavoastra. Va descopera mai bine. Afla ce produse si servicii oferiti, care sunt valorile dumneavoastra, ce aveti de spus pe o anumita nisa, ce raspunsuri puteti oferi potentialilor clienti pentru a lua decizii in cunostinta de cauza etc. 

Optimizarea seo este masurabila

In marketing, monitorizarea rezultatelor este esentiala pentru ca doar asa se poate vorbi despre o imbunatatire coerenta, rapida si eficienta. SEO este masurabil intr-o masura foarte detaliata si va ajuta sa cuantificati o serie de actiuni. Puteti masura conversiile si sursa conversiilor. Puteti masura, de asemenea, evolutia in motoarele de cautare, iar cu instrumentele potrivite de research veti putea determina ce cuvinte ce cuvinte cheie sunt mai valoroase pentru afacerea dumneavoastra. 

Urmand acest tipar, dupa ce veti utiliza ibox pentru optimizare seo, va incurajam sa va masurati rezultatele. Veti putea sa controlati mai usor cucerirea pietei pe care activati. De exemplu, puteti observa ca dupa ce ati publicat 6 advertoriale, afacerea dumneavoastra a crescut pe un anumit cuvant cheie. Daca nu veti mai publica advertoriale in urmatoarea perioada, este posibil ca afacerea sa-si piarda pozitia mai inalta pe care o ocupa. In schimb, va vom sugera ce puteti face pentru a reveni in forta (pe ce cuvinte cheie merita sa puneti accent, cate advertoriale trebuie sa publicati pentru a creste, pe ce publicatii etc). 

Ca o concluzie, putem spune ca SEO este un instrument de nelipsit pentru orice afacere care doreste sa aiba rezultate si succes in online. Folosit ibox pentru o buna optimizare seo, la preturi mult mai mici decat cele pe care le presupune semnarea unui contract cu o agentie SEO.